Etter et stort fall i kryptovalutamarkedet har flere banker gått inn for å hindre kunder i å bruke lånt kapital til kjøp av kryptovaluta. Idag melder britiske The Telegraph at landets største bank – Lloyds Bank – vil hindre kunder i å bruke kredittkort til kjøp av kryptovaluta.

Lloyds Banking Group som blant annet består av banker som MBNA, Halifax og Bank of Scotland har over ni millioner kredittkortkunder. Brukere som prøver å kjøpe med kredittkort vil bli svartelistet. Banken opplyser immidlertid at det fortsatt vil være mulig å bruke vanlige debetkort til kjøp av kryptovaluta.

Nylig gikk bankene Citigroup, Bank of America og J.P Morgan Chase også til det skrittet å forby handel av kryptovaluta på kreditt. Meldingene kommer etter et lengre fall i kryptovalutamarkedet. Ved publisering 5. februar 22:30 selges Bitcoin for 7.215 amerikanske dollar, ifølge data hentet fra Coinmarketcap.com. Dette er en nedgang på 12% siste døgn. Sist Bitcoin var nede på 7.200-tallet var i midten av november 2017.

Leave a comment