Børsene over hele verden viser blodrøde tall for andre dag på rad. Dette kommer i kjølvannet av en større korreksjon i kryptovalutaer.

De fleste kryptovalutaene har den siste tiden falt kraftig. I går kom det meldinger om at Kina vil stenge tilgangen til utenlandske kryptobørser, samt reklame relatert til kryptovalutaer og ICOer. Usikkerhet preger markedet og de fleste kryptovalutaer er kraftig ned det siste døgnet. I skrivende stund er Bitcoin ned 17,77 % til 6.369 amerikanske dollar og Ethereum er ned hele 21,37 % til 614 amerikanske dollar siste døgn.

Samtidig som kryptovalutaer har falt viser børsene over hele verden røde tall. Dow Jones er ned 4,60 % prosent 6. februar. S&P 500 er ned 4,10 %. For Dow Jones er dette er et fall på nesten 2.300 poeng siden toppnotering 26. januar. For de asiatiske børsene er fallet også dramatisk. Tokyo-baserte NIKKEI 225 er ned 4,73 % og Hong Kong-baserte Hang Seng er ned 5,12 %.

I Norge viser også Oslo Børs røde tall. Oslo Børs hovedindeks er ned 2,94% klokken 13:31. Tidligere på dagen hadde banker, meglere og til og med Oslo Børs selv problemer med å vise aksjekurser og data fra Oslo Børs i sanntid. OMS – Oslo Market Solutions – som leverer sanntidsdata til flere aktører tilknyttet Oslo Børs klarte periodevis ikke å vise oppdatert data fra Oslo Børs. Til tider forsvant all data. Årsakene skyldtes stor aktivitet grunnet børsfall.

Fryktindeksen skyter i været
VIX-indeksen – ofte kalt for fryktindeksen – er tirsdag formiddag over 50 poeng. Sist VIX-indeksen kunne vise til så høy frykt i markedet var under finanskrisen som slo inn høsten 2008. VIX-indeksen er en målestokk for hvor store svingninger markedet forventer de neste tretti dagene. Den tar for seg den brede S&P 500-indeksen.

Det er usikkert hvordan et større børsfall kan påvirke prisene på kryptovaluta. Siden forrige finanskrise har de fleste børser over hele verden satt nye rekorder.

Leave a comment