Forbes Magazine har i årevis laget den kjente listen over verdens rikeste personer. Nå har tidsskriftet laget en liste over de største kjente kryptoformuene.

Forbes liste over verdens rikeste er kjent over hele verden. Microsoft-gründer Bill Gates topper listen og har i flere år vært regnet som verdens rikeste enkeltperson. I følge listen til Forbes er Bill Gates god for 86 milliarder dollar – tilsvarende svimlende 673 milliarder norske kroner. Nedover listen finner en kjente navn som investoren Warren Buffet, Amazon-gründer Jeff Bezos og Facebooks egen Mark Zuckerberg. USAs president Donald Trump kommer inn på 544-plass over verdens rikeste personer med en formue på rundt 27 milliarder kroner etter dagens kurs.

Til sammenligning er norges rikeste person, laksearving Gustav Magnar Witzøe, god for 11,14 milliarder kroner. Dette kvalifiserer til plass nummer 1290 på den famøse listen. Forbes har nå laget en oversikt over de største formuene i kryptovaluta. Den rikeste av dem alle – Bitcoingrunnleggeren Satoshi Nakamoto – er av åpenbare grunner ikke med på listen. Ingen kjenner identiteten til grunnleggeren(e) av Bitcoin. Personen eller gruppen er kun kjent under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Beregninger viser at Satoshi Nakamoto minet rundt 980.000 Bitcoin. Etter dagens markedsverdi tilsvarer det rundt 52 milliarder kroner i verdier. Dette ville kvalifisert til plass nummer 215 på Forbes liste. Da verdien på Bitcoin 17. desember steg over 20.000 dollar ville den anonyme skaperen av Bitcoin vært en av de femti rikeste i verden.

Det er imidtlertid vanskelig å beregne en formue i kryptovaluta. Prisen er volatil og bevegelser i verdien kan skje raskt. Listen over de ti største estimerte kryptoformuene finner du under her.

#1 – Chris Larsen – 58 – 62 milliarder kroner

Chris Larsen er en av grunnleggerene av Ripple. Larsen eier 5,2 milliarder av den omdiskuterte “kryptovalutaen”.

 

#2 – Joseph Lubin – 7,8 – 39 milliarder kroner

Joseph Lubin er en av grunnleggerene bak Ethereum-plattformen. Han startet også opp ConsenSys i 2015. ConsenSys er et selskap som utvikler desentraliserte applikasjoner og programmer som opererer på Ethereums blockchain.

 

#3 – Changpeng Zhao – 8,6 – 15,5 milliarder kroner

Changpeng Zhao er grunnleggeren av kryptobørsen Binance. Børsen er en av verdens største.

 

#4 – Cameron & Tyler Winklevoss – 7 – 8,6 milliarder kroner

Cameron og Tyler Winklevoss er gjerne mest kjent for den offentlige krangelen med Facebook-gründer Mark Zuckerberg som de mente stjal deres idé. Etter et forlik hvor brødrene fikk 540 millioner fra Facebook valgte brødrene å investere deler av det i Bitcoin. De kjøpte Bitcoin tidlig og startet opp den nå nedlagte New York-baserte kryptobørsen BitInstant. Brødrene ble kjent som verdens første dollarmilliardærer i Bitcoin.

 

#5 – Matthew Mellon – 7 – 7,8 milliarder kroner

Investor Matthew Mellon investerte tidlig i ulike kryptovaluta. Blant annet kjøpte han seg inn i Ripple tidlig.

 

#6 – Brian Armstrong – 7 – 7,8 milliarder kroner

Brian Armstrong er grunnlegger av den verdenskjente kryptobørsen Coinbase. Coinbase ble grunnlagt i 2012 og ble fort den største kryptobørsen i blant annet USA.

 

#7 – Matthew Roszak – 7 – 7,8 milliarder kroner

Matthew Roszak eier investeringsselskapet Tally Capital som er dypt inne i blockchainprosjekter. Han er også en av grunnleggerene av selskapet Bloq som tilbyr selskaper ulike desentraliserte løsninger. Han investerte tidlig i Bitcoin og har tidligere skrytt over å ha gitt Richard Branson og Bill Clinton deres første Bitcoin.

 

#8 – Anthony Di Iorio – 5,8 – 7,8 milliarder kroner

Di Iorio var med på å grunnlegge Ethereum-plattformen. Han har siden investert i en hel rekke kryptovalutaer. Han har også startet opp Jaxx – en kryptolommebok – og selskapet Decentral.

 

#9 – Brock Pierce – 5,4 – 7,8 milliarder kroner

Brock Pierce er leder for The Bitcoin Foundation. Han har tidligere investert i flere blockchainbaserte prosjekter, samt ulike kryptovalutaer.

 

#10 – Michael Novogratz – 5,4 – 7,8 milliarder

Milliardær og hedge fund-manager. Michael Novogratz begynte å investere i kryptovaluta i 2013.

Leave a comment