I et intervju med nyhetsmediet CNBC sier sjef for tilsynsrådet i Den Europeiske Sentralbanken, Daniele Nouy, at de ikke prioriterer reguleringer av kryptovaluta. 

Daniele Nouy sier i intervjuet med CNBC at reguleringer av kryptovaluta ikke er et høyt prioritert tema for Den Europeiske Sentralbanken.

“Vi undersøker temaet fra et regualtivt perspektiv, og vi er klare for å gjøre tiltak dersom nødvendig, men så langt står det ikke høyt på agendaen” -Daniele Nouy

Kommentarene kommer i forkant av det varslede G20 møtet i i Argentina neste måned. Det er varslet at reguleringer av kryptovaluta vil bli et av hovedtemaene på møtet hvor verdens stormakter vil møtes. G20 er et forum for samarbeid mellom de største økonomiene i verden, inkludert EU. Finansministeren i Frankrike, Bruno Le Maire, varslet i desember at han ville ta opp temaet rundt reguleringer av kryptovalutaer og Bitcoin på toppmøtet. Det første møtet mellom finansministerne og sentralbanksjefene i de tjue landene vil finne sted i Buenos Aires 19. og 20. mars.

Under sist årlige møte i World Economic Forum(WEF) som fant sted i Davos i januar sa Benoit Coeure, styremedlem i Den europeiske sentralbanken, at han forventet et stort fokus på regulering av kryptovalutaer under G20-møtet.

De nyeste signalene fra EUs sentralbank i form av intervjuet til Daniele Nouy signaliserer at sentralbanken kan ha moderert sitt syn på regulering av kryptovaluta. I intervjuet legger Nouy til at hun ikke vet om det vil komme reguleringer fra EU i fremtiden. Interessen for reguleringer er i følge henne lite i fokus blant banker regulert av Den Europeiske Sentralbanken.

Ved å klikke på denne linken kan du se intervjuet med CNBC.

Leave a comment