For tredje år på rad har Forbes laget en liste over femti lovende techselskaper for det inneværende året. Selskapene som kommer med på den eksklusive listen er ventet stor vekst i de kommende årene. Hele ni av selskapene er relatert til kryptovaluta eller blockchainteknologi.

Fjoråret ble det året hvor blockchainteknologi virkelig inntok scenen og belyste sitt potensiale. Stor optimisme er ventet for innovative selskaper som tar i bruk og utvikler den nyvinnende teknologien. Forbes liste over lovende tech-selskaper inkluderer hele ni selskaper innblandet i kryptovaluta eller blockchainteknologi. Fem av selskapene er nye på listen sammenlignet med i fjor.

For litt siden laget Forbes en liste over de største kryptoformuene.

Verden over ble det investert over 27 milliarder dollar i tech-start ups. Dette er en økning på 18 % fra året før.

Her er krypto- og blockchainselskapene Forbes spår en lys fremtid.

#1 – The Bitfury Group

Selskapet produserer mining hardware, samt mining software. Selskapet jobber også med å utvikle blockchainbaserte programvarer rettet mot lands myndigheter. The Bitfury Group samarbeider for øyeblikket med georgiske myndigheter med ulike blockchainprosjekter. I følge Forbes er selskapet en fremtidig trussel mot ulike lands myndigheters tech-levrandører.

#2 – Blockchain

Londonbaserte Blockchain står bak den mest brukte kryptowalletene i verden. I dag har selskapet 23 millioner som bruker deres wallets. Selskapet ønsker å ekspandere mot det amerikanske markedet.

#3 – Chain

Selskapet holder til i den amerikanske vestkystbyen San Fransisco. Chain jobber med å bygge blockchainbaserte løsninger for finansielle institusjoner. De samarbeider blant annet med teknologibørsen NASDAQ. Visa har investert store penger i selskapet.

#4 – Chainalysis

Selskapet har blant annet Europol, FBI og det amerikanske narkotikapolitiet DEA på kundelisten. De jobber med å utvikle verktøy for å kunne spore transaksjoner gjort på en blockchain. Selskapet tar sikte på å løse utfordringer som hvitvasking av penger gjennom kryptovaluta.

#5 – Coinbase

Coinbase er et familiært navn for mange kryptohandlere. Kryptobørsen holder til i California og tilbyr ut over handel av kryptovaluta, online wallets for sine brukere. I 2017 hadde selskapet et overskudd på over 1 milliard dollar. Brian Armstrong – mannen bak selskapet – er en av de rikeste i verden målt i kryptovaluta.

#6 – Ripple

Selskapet bak kryptovalutaen Ripple/XRP. Ripple utvikler også blockchainteknologi rettet mot finans og banker. Blant annet jobber selskapet med å utvikle raske og billige løsninger for transaksjoner som går over landegrenser. Banker som Santander står på kundelisten til Ripple.

#7 – Shapeshift

Shapeshift er en kryptobørs med hovedkontor i Sveits. Børsen tilbyr en hel rekke ulike kryptovalutaer. I motsetning til de fleste kryptobørser krever ikke Shapeshift at en etablerer en konto. Shapeshift tar heller ingen gebyrer ved kjøp. Forbes mener selskapet kan være bli en stor konkurent til mer tradisjonelle kryptobørser.

#8 – Symbiont

New York-baserte Symbiont utvikler blockchainløsninger for finansmarkedet. Blant annet utvikler selskapet måter å kunne koble eierskap av verdipapirer til en blockchain.

#9 – XAPO

Selskapet tilbyr trygg offline lagring av kryptovaluta. De retter seg inn mot folk som ikke handler med kryptovalutaene de eier daglig for å tilby dem trygg lagring av sine verdier.

Leave a comment