I et forsøk på å slå hardere ned på kryptovalutaer og ICOer vil Kina fjerne reklame og tilgang til utenlandske nettsider relatert til kryptovalutaer, inkludert utenlandske kryptobørser, melder den kinesiske avisen South China Morning Post.

Kinesiske myndigheter har lenge hatt en negativ tilnærming til kryptovalutaer. I september 2017 slo landets myndigheter hardt ned på ICOer og fiat-til-krypto-handel ved å gjøre det ulovlig. Verdens nest største økonomi er et stort marked for kryptovalutaer til tross for forsøk på å slå ned på handel fra myndighetene.

Flere kinesiske medier melder nå om at reklame relatert til kryptovaluta er forsvunnet fra blant annet den store kinesiske søkemotoren Baidu og det sosiale mediet Weibo. Nettsensur er utbredt i det Øst-asiatiske landet og flere vestlige sosiale medier som Facebook er blokkert for internettbrukere i landet uten bruk av VPN-tjenester. Kinas nasjonale nyhetsbyrå Xinhua siterte et uttalelse fra landets sentralbank hvor det står; “For å forhindre finansiell risiko, vil Kina styrke tiltakene for å fjerne både lokale og utlenlandske plattformer relatert til kryptovalutahandel og ICOer. ICOer og kryptovalutahandel har ikke forsvunnet fra Kina siden det offisielle forbudet. Utenlandske transaksjoner og flukt fra reguleringene har økt. Risikoen er enda der, opprettholdt av ulovligheter, og til og med bedrageri og pyramidespill.”

Det er knyttet stor spenning til hvilken retning Kina vil ta kryptoreguleringene sine i, men foreløpig tyder mye på at det kan forventes en tøff linje fra myndighetene i Beijing.