Den totale markedsverdien – populært omtalt på engelsk som market capitalization – på alle kryptovaluta er i dag over 500 milliarder dollar. Sist market capitalization var over 500 milliarder var 1. februar.

Etter det store fallet på nyåret klatrer de fleste kryptovalutaer opp på grafene. Bitcoin presser 11.000 dollar, og Ethereum nærmer seg 1.000 dollar i verdi. Alle de ti største kryptovalutaene har steget i verdi siste døgn, sett vekk fra Litecoin som faller etter en stor oppgang siste uken.

Litecoin er opp fra 154 dollar til 228 dollar siste uken. Dette skyldes annonseringen av en betalingstjeneste for Litecoin-Fiat, samt en hard fork som vil treffe imorgen. Hard forken vil føre til dannelsen av Litecoin Cash. Grunnleggeren av Litecoin har kalt hard forken og Litecoin Cash for en svindel, men det har ikke stoppet folk fra å hamstre kryptovalutaen i påvente av morgendagen. Alle som har Litecoin vil få ti Litecoin Cash per enhet.

Bitcoin opp til 40.000 dollar i 2018

Lederen for The Bitcoin Foundation, Llew Claasen, uttalte nylig at han tror Bitcoin vil nå 40.000 dollar i løpet av året. Samtidig tror Claasen at 90 % av alle kryptovalutaer ikke vil overleve. Han argumenterte for dette på Startup Grind Conference med at investorer løper høy risiko ved å investere i prosjekter som etter alt å dømme er svindler – eller ikke levedyktige på sikt.

Han mener også at kryptomiljøet vil lære av feilene sine etterhvert. Mer informasjon må til for å hindre folk i å investere i useriøse prosjekter. I 2018 har kryptomiljøet allerede vært vitne til svindelprosjekter som BitConnect.

Claasen tror ikke Bitcoin vil få en gradvis økning til 40.000 i løpet av året. Han tror derimot at Bitcoin vil holde seg innenfor kursene som har dominert de tre siste månedene i flere måneder til. Etterhvert mot neste år vil Bitcoin få en større oppgang i kursen, tror han.

Leave a comment