Sør-Koreas høyesterett vil i løpet av våren ta stilling til om reguleringene regjeringen innførte er grunnlovsstridige. Et mulig utfall er at alle reguleringer må trekkes tilbake.

Sør-Koreas regjering innførte nylig restriksjoner og reguleringer ovenfor landets mange kryptobørser. Alle personer som ønsker å kjøpe kryptovalutaer må bruke sitt ekte navn og være tilknyttet sin ordinære bankkonto. Fra myndighetenes side ble dette omtalt som anti-hvitvaskingslover.

Et advokatfirma fra hovedstaden Seoul stevnet myndighetene for retten i desember. Saken er nå flyttet til høyesterett. Advokat Jeong Hee-Chang ble sitert av avisen Korean Times hvor han uttalte: “Regjeringens reguleringer har svekket verdien til virtuelle valutaer ved å gjøre handel vanskelig. Dette er en overtredelse av folks eiendomsrett fra regjeringens side”.

Jeong understreker behovet for reguleringer, men mener det må være en konsensus i folket for hvilke reguleringer som skal implementeres.

Ikke-fungerende reguleringer

Den 30. januar tredde regjeringens reguleringer i kraft. Alle som handler kryptovaluta må gjøre dette under ekte navn. Det har etterhvert vist seg som en vanskelig oppgave. Det Sør-Koreanske nyhetsbyrået Yonhap rapporterte tirsdag at bare 143.000 av de 1.745.000 brukerne under falske navn hadde valgt å bytte til ekte navn en uke etter at de nye reglene tredde i kraft. Dette er under 10 %.

En av årsakene det pekes på er at det ikke er pålagt å skifte til ekte navn dersom en ikke har intensjoner om å gjøre nye innskudd av fiat. Det er lovlig å fortsette å handle under falske navn, men dersom brukere ønsker å gjøre nye innskudd i form av fiat er brukerne nødt til å registrere seg under ekte navn.

Etter Sør-Koreanske regler er høyesterett nødt til å ta stilling til saken innen 180 dager etter at saken havnet i hendene deres. Det er derfor ventet at høyesterett vil være klar med sin konklusjon innen juni.

Leave a comment