Etter en ukentlig topp på mandag har det vært en rød uke for de fleste kryptovalutaer.

Etter en foreløpig topp på 11.675 dollar sank kursen på Bitcoin over 25 % ned til i overkant av 8.500 dollar i går. Starten på helgen byr på en liten oppside. Fra bunnen i går er market capitalization – altså alle kryptovalutaenes samlede verdi – opp 11,5 prosent til en verdi på 387 milliarder dollar.

Frykt for reguleringer

Denne ukens røde tall skyldes flere faktorer. Onsdag publiserte SEC(US Securities and Exchange Commission) et notat hvor det kommer frem at alle sider som selger kryptovaluta må registrere seg hos dem.

I realiteten vil dette si at også kryptobørser må følge de samme reglene som ordinære børser som selger verdipapirer som aksjer.

I følge SEC er dette for å beskytte investorer mot potensiell svindel og useriøse aktører.

Nedturen i markedet kommer også i skjølvannet av nyheter fra Japan. FSA(Japanese Financial Services Agency) krevde at flere kryptobørser i landet bedret rutinene sine for å forhindre hvitvasking av penger.

Usikkerheten skyldes også spenningen som brer seg rundt G20-møtet som sparkes i gang i den argentinske hovedstaden Buenos Aires om få dager. Det er ventet at internasjonale reguleringer for kryptovaluta blir et hett tema blant de viktigste sentralbanksjefene og finansministrene i verden.

Leave a comment