Nano Ledger S har vært et viktig verktøy for svært mange som eier kryptovaluta. Enheten gir mulighet til å lagre kryptovaluta offline for å sikre dem mot hacking. Nå har en 15 år gammel gutt fra Storbritannia avslørt svakheter.

Produsenten har nektet for anklagene mot Nano Ledger S.

Den femten år gamle gutten med navn Saleem Rashid hevder at han klarte å finne en bakvei inn i enheten hvor han kan hente ut private key og manipulere adressene kryptovaluta sendes til. Produsenten bak Nano Ledger S har gått ut og avfeid at det er mulig å hente ut private keys og seeds fra enheten og omtaler det som lite kritisk.

Rashid avslører det i en bloggpost kalt “Breaking the Ledger Security Model”.

Stemmer opplysningene Rashid kommer med setter det selskapet under stort press. Nano Ledger S har etterhvert fått et svært godt rykte på seg, og omtaler enheten sin som helt sikker.

Ledger har forsøkt å patche tre sikkerhetsrisikoer funnet i hardwarewalleten deres. En av dem er feilen Rashid påpekte i sitt blogginnlegg. Ledger hevder at deres hardwarewallet vil være helt sikker etter oppdatering og at de mulige risikoene er fjernet.

Det er fortsatt anbefalt å skulle oppbevare kryptovaluta på en hardwarewallet. Til tross for eventuelle mangler om har blitt avdekket av den britiske femtenåringen er det tryggere enn å oppbevare kryptovaluta på børs eller på lite sikre wallettjenester på nett.

Leave a comment