Den amerikanske kryptobørsen Coinbase sier de tar sikte på å tilby ERC-20-kryptovalutaer i en post på bloggen sin.

I januar gikk børsen ut og sa de ikke vil tilby såkalt ERC-20-valutaer. Nå gjør de helomvending. Den 26. mars skriver Coinbase at de vil oppgradere børsen til å støtte ERC-20.

ERC-20 kan sies å være samlebetegnelse på kryptovalutaer som bygger på Ethereums blockchain og økosystem. Disse valutaene følger samme tekniske standard og regler, og bygger på Ethereums blockchain, selv om de er uavhengige valutaer. Valutaene er i bunn og grunn smartkontrakter på Ethereums blockchain. Det er ikke få valutaer det er snakk om. Coinbase sin nye oppgradering legger til rette for valutaer som EOS, TRON, VeChain, OmiseGo og en rekke andre.

Coinbase har ikke hintet om hvilke ERC-20-valutaer det kan være aktuelt å lansere på børsen.

Børsen selger i dag Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og Litecoin. Søsterplattformen GDAX har tilgjengelig de samme valutaene.

Dette er en helomvending fra Coinbase. Til tross for tidligere signaler har Coinbase, som forøvrig er den største kryptovalutabørsen og wallettjenesten i USA, la de til støtte for ERC-20-valutaer i sine Ethereum-wallets for flere uker siden.

Den siste kryptovalutaen som ble tilgjengelig på Coinbase var Bitcoin Cash. Dette skapte store problemer for børsen, da flere ansatte ble beskyldt for inside-trades. Bitcoin Cash hoppet opp stort i pris da nyheten ble lansert, men gleden var kortvarig for den amerikanske børsen da beskyldningene om inside-handler oppstod.

Omtrent en måned etter at Coinbase gjorde det mulig å kjøpe Bitcoin Cash på plattformen sin gjorde børsen det klart at det kom nye og strenge retningslinjer for eventuelle nye lanseringer av nye valutaer.

Coinbase sin administrerende direktør Brian Armstrong sa også i den forbindelse at det ikke var aktuelt for hverken Coinbase eller søsterplattformen GDAX å lansere nye kryptovalutaer.

Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli aktuelt. Armstrong uttaler at det kan bli aktuelt å lansere ERC-20-valutaer på Coinbase, men ikke før de er lansert på GDAX.

I bloggposten skriver børsen: -“Coinbase vil kun lansere nye kryptovalutaer etter de er lansert på GDAX… Etter å ha evaluert faktorer som likviditet, prisstabilitet og andre sunne markedstegn, vil vi kanskje velge å legge til ERC-20-valutaer allerede lansert på GDAX til Coinbaseplattformen.”

Leave a comment