Etter en tung uke vokser alle de store kryptovalutaene i verdi. Signaler fra G20-møtet som i dag sparkes i gang er årsaken.

The Financial Stability Board(FSB) var med å utforme mange av de nye reguleringene ovenfor banker og finansinstutisjoner som ble innført etter finanskrisen i 2008. Børskrakk, banker som gikk konkurs og enorme ringvirkninger for verdensøkonomien var resultatet av finanskrisen. Manglende reguleringer ovenfor banker førte til mislighold av gjeld, som igjen førte til kollapsen av mange banker. Dette førte til strengere reguleringer. Nå melder FSB at det ikke vil bli fokusert på reguleringer som vil hindre kjøp og salg av kryptovaluta på G20-møtet. FSB mener verdenssamfunnet må holde øynene åpne og følge med på utviklingen, men at det ikke er konsensus om strenge reguleringer for øyeblikket. Dette melder Reuters.

I forhold til G20-møtet har det blitt varslet at reguleringer av kryptovaluta blir et av temaene. Møtet sparkes i gang i dag og vil vare ut dagen imorgen.

Kilder fra japanske myndigheter gikk i forrige uke ut og sa at det var konsensus mellom de fleste landene at strenge reguleringer for kryptovaluta ikke var hensiktsmessig for øyeblikket. De ønsker derimot fokus på anti-hvitvaskingsregler for å forhindre at kryptovaluta blir brukt til kriminalitet eller til lyssky finansiering av eksempelvis terror.

Tung uke – med en oppgang mandag

De fleste kryptovalutaer falt voldsomt forrige uke. Mandag 12. mars var total markedsverdi på kryptovalutaene 398 milliarder dollar. Søndag kveld var den nede i 275 milliarder dollar, ifølge tall fra Coinmarketcap.com. Dette er en nedgang på 31 %.

Det var alt-coins som fikk gjennomgå hardest. Ethereum falt fra mandag til bunnpunktet på søndag hele 37 %. Enda verre tall var det for NEO som var ned hele 47 % forrige uke. Bitcoin ramlet også kraftig i verdi, men i prosentpoeng mindre enn de fleste alt-coins. Bitcoin falt 25 %. Dette har ført til at Bitcoins totale markedsdominans har styrket seg betraktelig.

Fra et bunnpunkt i midten av januar hvor Bitcoin hadde 32,4 % av markedsandelen i kryptomarkedet, ligger den i skrivende stund på 44,6%.

Frykten for strenge reguleringer fra G20-landene har lenge ført til frykt i markedet. De siste signalene tyder på at det ikke vil bli aktuelt. Mandag formiddag er de fleste kryptovalutaer kraftig opp.

Bitcoin er siste tjuefire timer opp 7,84 %. Fra bunnotering i går er imidlertid oppgangen på 12,57% i skrivende stund. Ethereum er opp 5,47 %.

Av de ti største kryptovalutaene står Stellar for den største oppgangen med hele 26,37 % oppgang siste døgn.

 

Ønsker du å vinne en Nano Ledger S?
Trykk på linken og delta i konkurransen vår!

 

Leave a comment