Air Asia er en av de dominerende aktørene i flymarkedet i Asia. Nå vil selskapet vurdere å lansere en ICO, melder direktør for selskapet, Tony Fernandes.

Flyselskapet er det største lavkostselskapet i Asia og flyr ruter mellom en rekke land både innenlands og utenlands, deriblant i Thailand, Indonesia, Kina og India.

Selskapet har ekspandert kraftig de siste årene, og har på få år mer enn doblet antall passasjerer på få år. I 2011 hadde Air Asia 29,9 millioner passasjerer. I 2017 var tallet 63,3 millioner.

Det er nettstedet Techcrunch.com som melder at flyselskapet vurderer å lansere en ICO.

En av måtene Tony Fernandes ser for seg å implementere ICOen til selskapet ved, er ved å endre lojalitetspoeng om til en kryptovaluta. Dette mener han også lett kan implementeres i en betalingsplattform for flyselskapet hvor flybiletter og andre tjenester kan kjøpes og selges ved kryptovalutaen deres.

Det gjenstår enda å se om Air Asia-sjefen vil realisere tankene om ICOen. Fernandes har et rykte på seg for å være en forretningsmann villig til å ta høy risiko. Han startet Air Asia som i dag er et av verdens hurtigst voksende lavkostselskap i innen passasjerflygning. Med Air Asia tar han for seg det asiatiske markedet som er forespeilet en enorm vekst i flytrafikk.

 

 

 

Leave a comment