I en twittermelding fra @lightning kommer det nå frem at Lightning Network er oppe og går på hovednettet til Bitcoin.

Bitcoin har lenge slitt med lange transaksjonstider og høye avgifter for å sende de digitale pengene frem og tilbake. Dette har hindret valutaen i å tas i bruk og bli allmenngjort. Dette håper teamet bak Lightning Network å endre nå.

I en pressemelding skriver de at de nå har lansert den første betaversjonen av Lightning Network på Bitcoins hovednett.

Ifølge teamet har det blitt gjort en hel rekke oppgraderinger for å gjøre Lightning Network kjappere, tryggere og klar til å tas i bruk på stor skala. Måten dette skjer på kan enkelt forklares som at transaksjonene blir konfirmert utenom selve blockchainen Bitcoin bygger på, noe som avlaster den og skaper større kapasitet.

Mange vil hevde at Lightning Network kommer i grevens tid. Antallet transaksjoner gjort med Bitcoin har lenge vært fallende grunnet lange transaksjonstider og høye avgifter. Antallet transaksjoner toppet seg da prisen på Bitcoin nådde en all-time-high rett før nyåret. Siden har antallet transaksjoner falt kraftig. Slik Bitcoin ble designet i begynnelsen er valutaen dårlig skikket til å skalere. Det vil si at desto mer informasjon som går på blokkjeden Bitcoin bygger på – desto tregere og mindre funksjonabel vil den bli.

15 .desember 2017 ble det gjennomført 498.000 transaksjoner med Bitcoin. Den siste måneden har tallet lagt på mellom 150.000 og 200.000 transaksjoner de fleste dager.

Daglige transaksjoner av Bitcoin. Faksimile: Bitcoin.com

Etter at mange tok i bruk SegWit-oppgraderingen på Bitcoinnettverket har transaksjonskostnadene falt dramatisk. Nå håper Lightning Network å få ned transaksjonstidene ytterligere slik Bitcoin blir mer brukervennlig som et betalingsmiddel. Før SegWit ble implementert gikk transaksjonskostnadene i himmelen – nå er dette endret. Mange vil se på en kombinasjon av SegWit og Lightning Network som en ideell løsning for å bedre Bitcoinnettverket og muliggjøre flere og mer brukervennlige opplevelser med Bitcoin som et ordinært betalingsmiddel. SegWit gjør også at endringer i IDen på transaksjoner ikke lenger er mulig. Bitcoin kan på mange måter sies å ha fått nytt liv, med flere gode og nødvendige oppdateringer.

Gjennomsnittlig avgift for Bitcointransaksjoner. Faksimile: Bitinfocharts.com/

 

 

Leave a comment