Flere kilder melder denne uken at en av de utløsende årsakene til det store fallet i verdien på kryptovalutaer på nyåret skyldes at bobestyreren for Mt.Gox – Nobuaki Kobayashi – solgte rundt 35.000 Bitcoin på en kort periode.

Mt.Gox er mest kjent som kryptobørsen som klarte å miste over 850.000 Bitcoins. Det var angivelig hackere som stakk av med kryptovalutaene. Børsen er ikke i drift lenger i dag.

Bitcoin falt fra en topp i desember på rundt 20.000 dollar til rett i overkant av 6.000 dollar på kort tid på nyåret. Rapporter viser nå at panikksalget som førte til at prisene og kryptomarkedet krasjet skyldes et massivt salg av bobestyrer for Mt.Gox, Nobuaki Kobayashi. Det skal være snakk om 35.000 Bitcoins og 34.000 Bitcoin Cash.

Formålet med det enorme salget var å betale tilbake kreditorer.

Tidligere Mt.Gox-sjef Mark Karpeles bekrefter at de enorme salgene tok sted under flere omganger fra desember og ut i februar – da prisene på de fleste kryptovalutaer ble mer enn halvert.

Mt. Gox var en gang verdens største kryptobørs. I 2014 ble rundt 850.000 Bitcoins stjålet fra børsen av hackere. Rundt 200.000 kom senere til rette, men det er enda uvisst hvor de resterende enhetene er og hvem som stod bak angrepet. Hackingen etterforskes enda.

Leave a comment