Bystaten Singapore med sine nesten seks millioner innbyggere vurderer etter motstridende signaler fra myndighetene å regulere kryptovaluta.

Det Sør-østasiatiske landet er kjent for å være et senter for banker og finansinstutisjoner. Det rike landet har de siste månedene diskutert ulike modeller for å regulere kryptovaluta. I februar sa visestatsministeren i landet at det ikke stod høyt på agendaen – nå kommer det andre signaler fra myndighetene.

Reuters melder i dag at sentralbanken i landet vurderer ulike reguleringer for å sikre investorer.

Singapore er en av de internasjonale “hot spottene” for ICOer. Dette skyldes lite reguleringer i forhold til mange av sine asiatiske naboer, samt generelt lave skattenivåer. I tillegg har landet i flere tiår vært ledende innen finansteknologi.

I februar sa visestatsminister Tharman  til parlamentet at han ikke så at kryptovaluta utgjorde noen risiko for finansiell stabilitet i landet – eller var en trussel for banksektoren eller økonomien i et større bilde.

Samtidig la Shanmugaratnam til at myndighetene følger nøye med på kryptovaluta og ICOer. Landet har blant annet hentet inn eksperter på kryptovaluta og blockchainteknologi for å se på mulige reguleringer for å sikre investorer mot det som omtales som hypervolatile investeringsobjekter.

Noen uker senere gikk mannen med ansvar for fintech i finansmyndighetene, Sopnendu Mohanty, ut og sa at all spekuleringen i kryptovaluta skadet produktet på sikt. Han mente at anonymiteten spekulanter kan skjule seg bak fører til et volatilt marked med stor risiko for å tape penger for investorer.

Til tross for mulighetene for reguleringer i Singapore er landet enda et ledende marked for utvikling av kryptovaluta, ICOer og blockchainteknologi. Kazakhstanske myndigheter gikk nylig ut og sa at de ønsket å følge modellen Singapore har laget når det gjelder holdninger til kryptovaluta og blockchainteknologi.

Leave a comment