Japans største kryptobørs, Coincheck, ble i januar hacket. Tyvene kom seg unna med NEM verdt mer enn 500 millioner dollar.

NKH melder i går at eksperter har konkludert med at alle de stjålne kryptovalutaene er flyttet ut av hackernes kontoer. Hackerne flyttet valutaen over til kontoer på Dark Web og har siden fordelt det ut over flere andre kontoer, noe som gjør det vanskelig å spore.

NEM foundation som holder til i bystaten Singapore har prøvd å holde følge med hvor og hvordan kryptovalutaene har blitt flyttet for å hindre hackerne å konvertere de til fiat-penger eller andre kryptovalutaer. Nå melder de at de ikke klarte å forhindre dette. De sofistikerte hackerne sitter igjen med enorme verdier.

Eksperter hevder at de stjålne enhetene har blitt flyttet rundt til blant annet kryptobørser i Kina, Japan og Canada og at mesteparten trolig allerede er konvertert til annen kryptovaluta og kontanter.

De mange bevegelsene har gjort det umulig å skulle tracke kryptovalutaene.

Hackingen skjedde 26. januar, og det var den japanske kryptobørsen Coincheck som ble offer for tyveriet. NEM falt det påfølgende døgnet over 20 %. Det var imidlertid ikke kryptovalutaen i seg selv som var årsaken til hackingen, men sikkerheten hos børsen.

Japanske myndigheter rapporterte at kryptoverdier for 7,2 millioner dollar ble hacket eller svindlet fra folk i 2017. Dette er små tall i forhold til Coincheck-hacken. Mange omtaler det som det største tyveriet i verdenshistorien.

Coincheck er i gang med å betale ut erstatninger for ofrene. De vil betale ut 0,83 dollar per NEM som ble stjålet til de rettmessige eierne. Tidligere denne måneden fjernet Coincheck de anonyme valutaene Dash, Monero og Zcash fra sitt supplement grunnet frykt for hackinger som ikke kan spores.

Håpet for å klare å få tilbake de hackede NEM-enhetene har løpt ut med tiden.

Leave a comment