Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice Hotels vil teste ut blockchainteknologi for å fjerne de dyre mellomleddene i reiselivsnæringen.

Vi tror blockchain kan utfordre oligopolet i reiseindustrien på sikt, sier Lisa Farrar til Finansavisen. Hun er digitaliseringsdirektør i hotellkjeden.

Hotellkjeden har inngått et samarbeid med det sveitsiske selskapet Wind Tree. De står bak en blockchainplattform som vil bli testet ut på et utvalgt hotell. HOBO i Stockholm skal fungere som testhotel for pilotprosjektet.

Store aktører som Booking.com har i dag store markedsandeler i hotellmarkedet. Tredjepartene kan ofte ta hele 25 prosent i provisjon for å formidle hotellrom og håndtere bestillinger. Det er disse dyre tredjepartsordningene Nordic Choice ønsker å komme til livs ved bruk av blockchainteknologi.

– De store aktørene i bransjen, de som utgjør mellomleddene, har utrolig mye makt og høy markedsandel. Hos oss utgjør de ikke mer enn cirka 10 prosent av bestillingene, men i enkelte store, amerikanske hotellkjeder er andelen opp mot 30 prosent, og de tar gjerne 25 prosent i provisjon, forteller Farrar.

Blockchainteknologi kan skape plattformer som er åpne og viser data i sanntid. Dette gjør det mulig å bestille hotell, gjøre endringer i bookinger eller å motta informasjon gjennom blockchainen.

Denne måneden vil hotellkjeden starte å gi Winding Tree relevant informasjon fra testhotellet. Farrar legger til at det i første rekke er et pilotprosjekt for å hente erfaringer. Dette ønsker de å gjøre fordi de tror blockchainteknologi kan revolusjonere reiselivsbransjen på mange plan.

Leave a comment