Det finnes nok av solskinnshistorier på selskaper og privatpersoner som har tjent seg rike på kryptovalutabølgen som har skyldt inn over hele verden. De største vinnerne er de store internasjonale kryptobørsene. Enorme mengder transaksjoner gir dem enorm fortjeneste.

Kryptobørsene henter inn millionbeløper hver dag på folks handel av kryptovaluta. Inntektene kommer fra gebyrer på kjøp, salg og veksling mellom ulike kryptovalutaer.

Det er Bloomberg som denne uken melder at kjempene i markedet som Binance kan rake inn godt over 3 millioner dollar daglig. Måten de har kommet frem til tallene på er å se på trading volume og data fra både Coinmarketcap.com og børsenes egne nettsider.

De to suverene vinnerne er Binance og Upbit. I følge tall fra Bloomberg tjener de to kryptobørsene i snitt tett opp under 3,5 million dollar daglig.

Selv om tallene er estimater og ikke kan sies å være helt nøyaktig gir de en god pekepinn på de enorme mengdene penger som sirkulerer inn i kryptohandel. Mange vil derfor hevde at det er børsene som er de store vinnerne i kryptoboomen vi verden over ser. Uten særlig stor risiko kan selskapene tjene milliardbeløper i året.

Tokyo-baserte Binance gjennomfører handler for over 1,7 milliarder dollar enkelte dager.

Den gjennomgående trenden er at det er de Asiatiske børsene som stikker av med seieren i kappløpet mellom kryptobørsene. Dette skyldes såklart at det asiatiske markedet er det desidert største for kryptovaluta, men mange europeiske og amerikanske kunder flokker også til asiatiske børser.

Leave a comment