Kjempebanken Santander ønsker å lansere en internasjonal betalingsapp i samarbeid med Ripple – om ingen slår dem.

Under forrige ukes International Fintech Conference sa direktør for Santander i England, Nathan Bostock, at banken vil ta i bruk blockchainteknologi i appen sin. Formålet skal være å kunne gjennomføre raske transaksjoner både i og mellom ulike land.

Santander vil ta i bruk Ripple sin blockchain Xcurrent og Ripplenet-plattformen for å utvikle appen. Dette må ikke forveksles med at banken tar i bruk Ripple sin kryptovaluta, XRP. Appen vil bli lansert i Storbritannia, Polen, Brasil og Spania i første kvartal i 2018.

Santander har tidligere vært i samtaler med Ripple om mulige løsninger på bankoverføringer. I dag tar det opp til en uke å overføre penger over landegrenser. Blockchainteknologi har muligheten til å effektivisere dette, og gjøre bankoverføringer mellom land billigere.

Appen tar sikte på å gi brukerne mulighet til å se gebyrene de må betale på overføringer i sanntid, og på den måten gjøre systemet mer transparent.

Ripple er et selskap som utvikler betalingsløsninger gjennom blockchainteknologi. De eier også kryptovalutaen XRP, som ofte også bare kalles for Ripple. Selskapet ønsker å reformere bankinstutisjoner med blockchainteknologi og retter seg i stor grad mot allerede etablerte instutisjoner innen bank og finans. Selskapet har også måttet tåle mye tyn for måten de tilnærmer seg banker, men også kryptovalutaen deres har fått kritikk. Selskapet sitter på en stor del av enhetene selv, og mange har kritisert den for å ikke fullt ut være desentralisert.

Ripple XRP er i skrivende øyeblikk den tredje største kryptovalutaen i verden etter Bitcoin og Ethereum.

Leave a comment