Seoul sin ordfører ønsker å skape en egen kryptovaluta for byen for å bedre miljøet for blockchain-start ups.

Sør-Korea er uten tvil et av de største markedene for kryptovaluta og har lenge fungert som et samlested for en rekke blockchainbedrifter.

Seoul – som er landets største by og hovedstaden i Sør-Korea – vurderer å lage sin egen kryptovaluta. Det sier ordføreren i byen, Park Won-soon.

Målet til ordføreren er å gjøre Seoul til den ledende internasjonale byen for blockchainbedrifter og utvikling av kryptovaluta. Han annonserte planene om å bygge klynger for blockchain- og fintech-start ups tidligere denne måneden. I den anledning luftet han tankene om å lage “S-coin”. Denne valutaen skal fungere som en pådriver for kryptovalutaindustrien i byen, og kan fungere som en felles valuta for industrien i byen.

I et intervju med Hankyoreh sier han;

“As Seoul is the world’s leading city in the field of information and communications, including the 4th industrial revolution, I think it should naturally study new technologies such as blockchains. … In order to make an S coin, we must prepare institutional and legal backing such as ordinances,”

Han håper at blockchaininitiativet vil komme i gang i løpet av våren. I intervjuet kritiserer han også regjeringens reguleringer for kryptovaluta, og mener at regelverket må være en bidragsyter for å fremme teknologien og kryptovaluta.

I november annonserte myndighetene i Seoul et samarbeid med Samsung for å digitalisere byen, og deriblant ta i bruk blockchainteknologi. Dette skal blant annet omfatte offentlige tjenester som ulike velferdstjenester, offentlig transport og sikkerhetstjenester. Målet er også at blockchainprosjektet kan åpne opp for mer transparens innen statlige institusjoner og den politiske styringen av byen.

Leave a comment