Spekulasjonene rundt Tether ser ikke ut til å avta. Nå printer de nye Tether for 300 millioner dollar i en omgang.

Tether er et av de store mysteriene – og ikke minst diskusjonsemnene blant kryptoentusiaster. Selskapet bak kryptovalutaen – som er en “stablecoin” – Tether Limited har vist manglende evne til å dokumentere at de har dekning for de stadig flere enhetene som entrer markedet. Kryptovalutaen skal være pegget til dollar i et 1:1 forhold.

Tether brukes på mange av de store kryptobørsene til å handle andre kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum. Kritikken har haglet mot Tether. Mange spekulerer i om de har dekning i FIAT-reserve til å gi ut stadig flere Tether – og om de dermed er med på å manipulere prisen på ulike kryptovalutaer.

Det har vært stille fra Tether i rundt en måned. Midten av februar var sist de utstadte nye enheter. Nå viser transaksjonsdata fra Omni Blockchain at det vil bli gitt ut 300 millioner Tether til, noe som setter fyr på spekulasjonene om hvorvidt Tether bidrar til prismanipulasjon. Dette melder Bitcoin.com. Mange har bekymret seg for at Tether ikke har dekning i pengereserver for å gi ut enhetene. Dette ville kunne ført til en massiv boble og ras i kryptomarkedet vis det viste seg å være sant.

Tegn på at de opererer fra Puerto Rico

Tether Limited har vist manglende åpenhet for å kunne dokumentere og motsvare påstandene.

Nettstedet Bitmex har over en lengre periode prøvd å finne ut hvilken bank Tether Limited bruker, og ikke minst hvor den holder til. Nå spekulerer de om de har funnet svaret. De mener angivelig å ha bevis for at det er Noble Bank i Puerto Rico.

For å underbygge påstanden bruker Bitmex tall sluppet av finansmyndighetene på Puerto Rico. Tallene viser en enorm vekst i bankinnskudd koblet til finans på øyen. Tallene de presenterer minner sterkt om veksten til Tether.

Det er for tidlig å si om Bitmex teori stemmer. Dersom den gjør det, er det et langt skritt i retning av å få frem mer fakta rundt Tether og selskapet bak.

Leave a comment