Den siste tidens nedgang i priser på kryptovaluta og økning av vanskelighetsgrad på mining har ført til at svært mange selger videre miningutstyr på plattformer som Finn.no.

Kryptomagasinet har tidligere skrevet om hvordan miningindustrien sliter med fallende priser og økende vanskelighetsgrad. Utstyr som gjerne var nytt for kort tid siden er ikke profiltabelt, noe som fører til at hundrevis av minere selger videre utstyret sitt.

Bare på Finn.no gir søkeordet “Mining” hele 550 treff. Dette er en stor økning på kort tid. Før jul da profitten på mining var enormt høy var det naturligvis svært lite utstyr til salgs, men derimot mange som ønsket å kjøpe skjermkort og annet miningutstyr.

Profitten på mining har sunket mye raskere enn prisene på kryptovaluta, ettersom det enorme inntoget av nytt miningutstyr har økt vanskelighetsgraden enormt mye de siste månedene. Dette påvirker profitten som en ekstra faktor i tillegg til prisen på den aktuelle kryptovalutaen.

Da finansavisen intervjuet Komplett,no som er Nordens fremste levrandør av skjermkort rapporterte de at salget det siste året var økt med over 900 %.

Vanskelighetsgraden på mining for de fleste kryptovalutaer har økt i det siste, og vil trolig også gjøre det fremover, til tross for lav profitt. Dette skyldes i stor grad at store aktører som Bitmain tar forhåndsordrer på miningutstyr selv om det gjerne ikke sendes ut før om et halvt år. Mange kunder venter dermed på utstyr som vil bli levert de neste månedene.

Leave a comment