EOS har på kort tid vokst til å bli en av de desidert største kryptovalutaene i markedet. Det ventes store forventninger til plattformen deres – som mange ser på som en direkte konkurrent til Ethereum.

Den siste tiden har EOS vært en av kryptovalutaene som har prestert best i markedet av de store. EOS er en av de få valutaene som nærmer seg ATH-nivået som hos de fleste kryptovalutaene rundt nyåret. Siden bunnen i kryptovalutamarkedet i midten av mars har EOS tatt tregangeren og selges i skrivende øyeblikk til over 13 dollar. Det gjør den til den femte største kryptovalutaen, kun slått av Bitcoin, Ethereum, Ripple og Bitcoin Cash.

Hva er EOS og deres prosjekt?

EOS ble grunnlagt av Dan Larimer i New York i mai 2017. Etter kun fem dager med ICO-salg hadde EOS-prosjektet hentet inn ufattelige 185 millioner dollar i Ethereum – dette uten å ha et produkt å vise til. Dette ble slått opp med store bannere på det famøse Times Square i New York.

Teamet bak EOS hevder at plattformen de bygger er den sterkeste og beste plattformen for desentraliserte applikasjoner verden har sett.

Det kan sies at EOS sikter mot å bli en blockchainplattform lignende Ethereum. De ønsker å lage deres egen blockchain med utallige muligheter hvor ulike applikasjoner kan bygges – igjen – mye likt Ethereum. Plattformen deres skal være sikker, rask og viktigst av alt skalerbar.

En av de største og viktigste funksjonene med EOS sin plattform er såkalt horisontal skalerbarhet. Det vil si at plattformen kan utføre både transaksjoner og smartkontrakter samtidig på en gang. Dette er i stor grad det som skiller EOS-plattformen fra eksempelvis Ethereum.

EOS bruker også noe som heter Delegated Proof-Of-Stake(Delegated POS). Dette er en protokoll som skal være utrolig rask, bruke utrolig mye mindre energi enn eksempelvis Bitcoins Proof-Of-Work. Delegated POS kan takle millioner av transaksjoner i sekundet uten at systemet vil bli tregt eller ha problemer med skalering.

I tillegg til store lovnader om forbedret blockchainteknologi vil ikke plattormen ha noen form for gebyrer på transaksjoner.

Lanserer main net

Den 2. juni – nærmere bestemt om 39 dager vil EOS lansere deres eget main net. Dette er et stort skritt. Dette betyr at EOS bryter fra Ethereums blockchain hvor kryptovalutaen opererer og er bygd på – til og ha en egen blockchain og plattform.

Dette vil gjøre at et av de største målene ICOen hadde blir utført og vil skape plattformen som skal være rask, trygg og sikker, slik EOS har lovet.

Ifølge utviklerne i teamet til EOS vil hendelsen føre til at de kan implementere Delegated POS og håndtere millioner av transaksjoner – helt kostnadsfritt – slik teknologien deres gir mulighet til. Det gir også andre blockchainutviklere en trygg og sikker plattform for å utvikle andre applikasjoner likt det vi til nå har sett skjer hovedsakelig på Ethereum.

Alle som eier EOS er nødt til å registrere deres enheter på EOS-plattformen innen 1. juni. Alle enheter på Ethereums blockchain vil bli frøset 2. juni.

 

 

Leave a comment