Piper Merriam, en Ethereum-utvikler, la nylig ut  Ethereum Improvement Proposal (EIP) på Github. Her vil han diskutere en mulig hard fork for å hindre sentralisering av mining.

ASIC-mineres inntreden på markedet har bekymret mange for sentralisering av miningkraft. Nylig kom det frem at Monero vurderer å endre algoritmen sin for å gjøre Bitmain sine nye ASIC-minere. Bitmain har omtrent monopol på private miningmaskiner, og de nye ASIC-minerne gjør at faren for ytterligere sentralisering av miningkraft blir mer reell for hver dag.

Vlad Zamfir, en annen Ethereum-utvikler har tatt opp samme spørsmålet som Merriam stiller på Twitter. Dette kommer etter rykter om at Bitmain vil lansere en ASIC-miner som fungerer på Ethash-algoritmen. Ethash er Proof-of-Work-algoritmen både Ethereum og en rekke alt-coins bygger på.

En hard fork vil kunne gjøre at de nye ASIC-minerne ikke fungerer på algoritmen de er bygget for. Stadig flere ser med bekymrede blikk på Kina-baserte Bitmain sitt stadig større monopol på miningmaskiner. Ifølge Cointelegraph står Bitmain bak 70 til 80 % av alle private ASIC og Bitcoinminere. I fjor hadde selskapet større profitt enn Nvidia, en av de mer kjente skjermkortprodusentene i verden.

I dag kom Bitmain sin miner med navn Antminer E3 ut for forhåndssalg. Det viser seg at ryktene har stemt. Diskusjonen om en mulig hard fork vil med stor sannsynlighet fortsette innad i Ethereum-samfunnet.

 

Leave a comment