En måned etter at lederen for International Monetary Fund (IMF), Christine Lagarde, advarte mot kryptovaluta, omtaler hun valutaene positivt i et blogginnlegg.

Det er omtrent en måned siden sjefen for IMF langet ut mot det hun kaller for de “mørke sidene” ved kryptovaluta, postet hun igår et blogginnlegg med en langt mer positiv tone. I innlegget trekker hun frem det hun kaller for potensielle fordeler med digitale valutaer som Bitcoin.

Lagarde som er inne i sin andre periode som IMF-sjef ønsker at folk skal se på kryptovaluta mer nyansert. Hun mener det vil føre til at en hverken undergraver potensialet til kryptovaluta, men heller ikke løfter det opp i skyene.

Da Lagarde advarte mot kryptovalutaers “mørke sider” trakk hun frem hvitvasking og terrorfinansiering som to potensielle områder valutaene kan misbrukes til. Tonen i det nye innlegget hennes er derimot mer positiv, og det kommer tydelig frem at hun mener kryptovaluta og den underliggende blockchainteknologien har et stort potensiale.

Hun trekker paraleller til dot.com-boblen og hvordan teknologier som ble skapt – men falt mye i verdi – fortsatt er her idag og er sentrale i vårt daglige liv. Hun tror kryptovalutaer som overlever i det lengre løp vil kunne endre hvordan vi sparer, investerer og betaler regningene våre.

En av fordelene med kryptovaluta og blockchainteknologi IMF-sjefen trekker frem er muligheten til å gjøre betalinger raskt og effektivt – selv over landegrenser. Hun mener politikere må ta imot teknologien og valutaene med et åpent sinn, men regulere det på måter som minsker volatiliteten og risikoen i kryptovaluta.

Hun mener at kryptovaluta må få tillit og at stater må bygge kompetanse rundt teknologien. Først da hevder Lagarde at kryptovaluta kan endre måten vi forholder oss til finans og penger.

IMF arrangerer denne uken vårmøte i den amerikanske hovedstaden. Der er det duket for et møte mellom finansministre og sentralbanksjefer i organisasjonens 189 medlemsland. Kryptovaluta er et av temaene som vil være på agendaen under det prestisjefylte møtet.

Leave a comment