The Reserve Bank of India(RBI) sier de vil stenge kontoer for både privatpersoner og bedrifter tilknyttet handel med kryptovaluta.

Flere medier rapporterer om et forbud mot kryptovaluta i det Sør-asiatiske landet, men dette er ikke riktig. RBI har annonsert at de ikke vil tilby tjenester for bedrifter eller privatpersoner som handler kryptovaluta. Reguleringene vil i første rekke ramme lokale børser tilknyttet sentralbanken.

Tidlig i februar meldte en rekke medier, inkludert Norge, at kryptovaluta ble forbudt i India. Dette stemte hverken da, eller nå.

I pressemeldingen RBI ga ut annonserer de også planer om å gi ut en statlig kryptovaluta. Dette forklarer de med de hurtige endringene som idag skjer innen transaksjonsteknologi.

Indias finansminister har tidligere uttalt seg negativt om kryptovaluta. I februar kritiserte han kryptovaluta for mangel på underliggende verdi. Dette førte til at en rekke banker i landet strammet inn reglene for kontoer for kryptobørser. Dette var også oppløpet til misforståelsene om et forbud i India.

En Change.org-kampanje mot RBIs nye regler har foreløpig fått nesten 20.000 underskrifter. Den kritiserer sentralbanken for å være proteksjonistisk, samt pålegge restriksjoner for utvikling av blockchainteknologi samtidig som de ønsker å utvikle teknologien selv.

 

 

Leave a comment