Det er lenge siden kryptovalutamarkedet har vokst sammenhengene slik det har gjort i over to uker. Markedsverdien på alle kryptovaluta er opp hele 71 % siden 7. april. Kan trenden vedvare?

Bulltrenden vi har sett de siste par ukene skjøt virkelig fart da Bitcoin på omtrent en time økte med over 1000 dollar i verdi 12. april. Prishoppet utløste tekniske kjøpssignaler og prisen på Bitcoin gikk opp til omtrent 8250 dollar fra 6800 dollar på nesten et døgn. Til tross for den etterlengtede prisveksten var det først på fredag vi virkelig kunne se at Bitcoin og en rekke andre kryptovaluta gikk ut av en nedadgående trend ut fra tekniske signaler.

Bitcoin selges i skrivende øyeblikk for 9,344 dollar og er opp hele 16 % den siste uken. Til tross for stor vekst blir Bitcoin – slik som ofte skjer når prisene går opp – slått i støvlene av en rekke av de store alt-coinsene. Bitcoin Cash er vinneren blant de største alt-coinsene med en dobling av pris på bare ni dager. EOS, som forøvrig om ikke lenge lanserer sitt main-net, er opp nesten 60% den siste uken.

Etter den enorme veksten før nyåret ventet mange et fall i prisene på kryptovaluta. Aldri har noen form for relativt etablerte verdier økt såpass mye i verdi på så kort tid uten å falle i pris. Markedet vant mot Bitcoin og kryptovalutaene denne gangen også. Siden nyttår har markedet vært en lang nedadgående bakke med få lyspunkter. De veletablerte – så vel som de mindre – kryptovalutaene har tapt seg dramatisk. Bitcoin er en av de kryptovalutaene som har holdt stand aller best – noe en ser på hvordan Bitcoin sin markedsandel har økt voldsomt i bearmarkedet. Den samme trenden ser vi nå når markedet går opp. Det er alt-coins som får de største prosentvise oppgangene – men også de største fallene dersom markedet vender pilene nedover.

Oppgangen den siste tiden – da spesielt siden fredag – skyldes i stor grad at en for første gang på lange stunder kunne se at kryptomarkedet bevegde seg fra en negativ til positiv teknisk trend.

Bitcoin: Bryter den negative trenden

Samtidig som bullsene viser seg sterkere enn bears i markedet for øyeblikket har det også vært få negative nyheter å melde om. Flere og flere land får en stadig mer avmålt og nøytral holdning til kryptovaluta. Å regulere betyr sjeldent lenger å forby eller hindre – men å sikre markedet innenfor gjeldene finansregler som gjelder for andre investeringsobjekter.

Det er umulig å skulle spå markedet – men det ser ut til at bunnen for kryptovalutamarkedet er nådd – ihvertfall for denne gang. Bitcoin og kryptovaluta normaliseres over hele linjen, og svært mange fond og større investorer øyner mulighetene for å tjene penger i kryptovalutamarkedet.

Leave a comment