Nyhetsbyrået Reuters melder at 56 finansselskaper de overvåker ønsker å gå direkte inn i kryptovaluta i 2018. Det utgjør mer enn 20% av de undersøkte finansselskapene.

Reuters har overvåket og undersøkt 400 finansselskaper. Hele 20 % ønsker å gå inn i kryptovaluta det inneværende året. Tidligere har det vært lite penger som kommer fra institusjonelle investorer i kryptovaluta. Nå ønsker mange å sikre seg kryptovaluta på “billigsalg”. Det store fallet på nyåret har kanskje skremt vekk mange fra å investere i de volatile kryptovalutaene – men etter alt å dømme er det nå de store pengene vil strømme inn i den nye industrien.

Reuters melder ikke hvilke finansselskaper det er snakk om, men omtaler dem som finansselskaper. I 2017 så vi et inntog av en rekke hedge fond som bevegde seg inn i kryptovaluta, mens de store og brede fondene for allemannseie sålangt har holdt seg unna. Mye tyder på at en rekke store investorer og fond vurderer å bevege seg inn i kryptovaluta, noe nyhetene fra Reuters underbygger.

Hele 70 % av selskapene som er med i undersøkelsen svarer at de planlegger å investere og involvere seg i kryptovaluta innen tre til seks måneder.

Nyhetene kommer etter en større oppgang i kryptovalutamarkedet i april. Skal en tro tekniske analyser og nyhetsbildet tyder mye på at Bitcoin og de fleste andre kryptovalutaer har klart å bevege seg vekk fra det enorme fallet etter nyttår og inn i en positiv trend.

Mange eksperter på kryptovaluta, deriblant Fundstrats Tom Lee, har hevdet at det er helt nødvendig for kryptovalutas utvikling – og ikke minst videre prisoppgang – at store investorer kommer inn i markedet.

Leave a comment