John McAfee, med sin utradisjonelle tilnærming til business, har tjent millionbeløper på å promotere ICOs og kryptovalutaer på Twitter. Inntil nylig nektet han for dette.

McAfee er et kjent navn innen kryptoindustrien. Etter å ha bygget opp softwarefirmaet McAfee Associates på 80- og 90-tallet ble han både rik og kjent for sitt antivirusprogram med navn McAfee. De siste årene har han viet mye av sin tid til kryptovaluta og ICOs, og med sin store følgerskare på Twitter, har han gang på gang promotert kryptovalutaer og ICOs.

Tidligere har han nektet og svart unvikende når han har blitt spurt om han tar betalt for promoteringene. Uten at det kommer som et sjokk på mange har han nå lagt ut på sin hjemmeside hva han tar betalt for å promotere i en guide for promoteringer. Guiden for hvordan promoteringene fungerer forteller at han tar 105.000 dollar – tilsvarende omtrent 825.000 kroner – for å promotere prosjekter og valutaer.

John McAfee har 812.000 følgere på Twitter. Selv hevder han at majoriteten av disse investerer i kryptovaluta og ICOs. Ifølge guiden har 259.000 av følgerne hans over 50% av sine investeringer i kryptovaluta og ICOs. Ifølge guiden representerer 224.000 av følgerne hans 4,48 milliarder dollar i investeringer i kryptovaluta. Prisen forsvarer McAfee med at det kun koster 13 amerikanske cent per person han når ut til.

John McAfee har måttet tåle mye kritikk for sine promoteringer hvor det i perioder har vært en ny “Coin of the day” hver dag. En rekke mindre kryptovalutaer har opplevd enorme “pumps” rett etter at McAfee har promotert dem. Dette har fått mange til å reagere da økningen sjeldent har vart lenge. Kort tid etter har de fleste falt tilbake til tidligere prisnivå.

Selv hevder McAfee at han ikke promoterer ICOs eller kryptovalutaer han selv ikke har tro på eller mener representerer gode ideer.

Foto: Gage Skidmore

Leave a comment