Autonomous Research har undersøkt hva det koster å få ICOs lansert på børser. Tallene viser at det kan koste opp til 24 millioner kroner.

Autonomous Research er et analysefirma spesialisert på fintech. I en rapport utarbeidet av firmaet har de undersøkt hvor mye det koster å få ICOs inn på børser. Tallene viser at det er langt dyrere enn å få selskaper lansert på konvensjonelle børser som NASDAQ.

Børsene har forstått at det ligger store penger bak det å få listet ICOs på børser. Dette er et kritisk tidspunkt for mange ICOs, fordi de er avhengige av likvididet for å få i gang handel av tokenen eller kryptovalutaen sin. Å få listet en ICO på noen av de store børsene kan koste mellom 8 millioner og 24 millioner kroner, kommer det frem i rapporten til Autonomous Research.

Til sammenligning koster det i overkant av fire millioner kroner å få listet opp til 15 millioner aksjer på den teknologitunge børsen NASDAQ. Å opprettholde aksjene på NASDAQ koster omtrent det samme i en årlig avgift.

I rapporten står det følgende;

Markedsprisen på å få listet en kryptovaluta på en annerkjent børs varierer fra 1 million dollar til 3 millioner dollar, for å gi mulighet til å fort få likviditet i handelen.

Årsaken til at de store gebyrene kan tas, er at ICOs ofte er avhengig av å kunne handles lett for å nå likviditet i handelen. For at flere skal tørre å investere og handle kryptovalutaen er de avhengig av at folk kan se at de kan klare å få kjøpt og solgt til ethvert tidspunkt. Ettersom det er såpass kritisk å bli børslistet tar børsene sitt snitt til å tjene enorme summer i gebyrer.

Business Insider rapporterte også forrige måned om de enorme gebyrene børsene tar.

Rapporten hevder også at de enorme gebyrene fører til at mange ICOs overfinansierer prosjektene sine og henter inn mer kapital enn de egentlig trenger.

Mesteparten av kryptovalutahandel skjer på sentraliserte børser, noe som gir børsene mulighet til å ta disse enorme gebyrene. En del ICOs ser etterhvert mot desentraliserte børser som på ingen måte tar gebyrer på den måten mange sentraliserte børser gjør.

 

Leave a comment