Telegram sliter med at robotbrukere infiltrerer grupper for å få tak i kryptovaluta.

Telegram er en utrolig viktig applikasjon for ICOs. Store deler av kryptosamfunnet befinner seg på Telegram. Plattformer som Facebook og Twitter er svært plaget av uekte brukere som opprettes – som regel i håp om å stjele fra penger fra brukere eller for å spre virus. Telegram er mer lukket enn både Facebook og Twitter, men allikevel er det en stor økning i uekte brukere på plattformen. Enkelte kilder hevder at det er så mye som 70 millioner Telegram-brukere for salg. Dette utgjør ikke bare en trussel mot Telegram, men også brukeres personlige data. Ofte brukes telefonnummere til innlogging på ulike plattformer – da også på kryptobørser.

Det er vanlig for ICOs å ha såkalte “airdrops” hvor de deler ut gratis enheter av tokenen sin. Ofte skjer dette gjennom Telegram-gruppene deres. Målet til mange av robotbrukerne på Telegram er å få en del av kaken når airdrops slippes. En rekke ICOs sine Telegram-grupper opplever en enorm vekst dersom de lanserer planer om airdrops. Nå hersker det tvil om hvor mye av veksten som skyldes robotbrukere.

Et eksempel er Kleros som forrige uke sparket i gang en Airdrop i sin Telegram-gruppe. De så en økning på følgere fra 500 brukere til over 6000 brukere på 48 timer. Den store trusselen er at uekte brukere vil dumpe de tildelte enhetene så fort det er mulig. Dersom en ICO har lavt volum i sine handler – som er naturlig om de nettopp er lansert på en børs – kan det fort ende i en dramatisk og fort nedgang.

 

 

Leave a comment