Ansvarlig for kurset – Svein Ølnes – ved Høgskolen på Vestlandet mener at kryptovaluta og blockchainteknologi er et sentralt område ikke bare for teknologisk rettede studier – men også økonomistudier. Fra høsten vil høyskolen tilby kurs for å lære mer om teknologien.

Fra høsten vil Høgskulen på Vestlandet tilby kurset “Bitcoin, blokkjede og den digitale økonomien” til sine studenter. Svein Ølnes fra Vestlandsforskning er ansvarlig for innholdet i kurset. Han mener blockchainteknologi vil være sentralt og viktig for studenter å lære – også for de som ikke studerer teknologibaserte studieretninger.

Til Dagens Næringsliv sier Ølnes at det er nødvendig med et kurs for å gi studenter en grundig innføring i både den monetære og teknologiske delen av blockchainteknologi og kryptovaluta. Han mener det ikke holder å inkludere det i eksisterende fag fordi det ikke vil gi en grundig nok innføring i temaene og vil av den grunn opprette et eget kurs i temaene.

Kunnskap om blockchainteknologi og kryptovaluta blir stadig mer ettertraktet i næringslivet. Mange selskaper, deriblant Statoil, Schibsted og en rekke banker, har de siste årene etablert blockchainprosjekter. Ettersom teknologien er relativt ny er det liten akademisk kunnskap på feltet i Norge.

Ølnes tror at kurset fort kan bli veldig populært, til tross for at oppmerksomheten rundt kryptovaluta har blitt mindre i media den siste tiden.

Til Dagens Næringsliv sier student ved Høgskulen på Vestlandet, Sondre Knudsen, at han er veldig interessert i lære mer om blockchain og kryptovaluta. Han tar en bachelor i økonomi og administrasjon. Han mener det er viktig for studenter å forstå finansteknologi. Han sier han vet om mange på i sin studieretning som gjerne vil lære mer om temaene.

Hverken BI eller NHH vil til høsten opprette egne kurs og fag om blockchain og kryptovaluta, men sier de inkluderer temaene i flere fag.

Konsulentselskapet Menon Economics mener det er stort behov for kunnskap om blockchainteknologi og kryptovaluta i norsk næringsliv. Torbjørn Bull Jensen fra Menon Economics sier til Dagens Næringsliv at en allerede ser behovet idag. Han mener det skjedde mye i 2017 som legitimerte blockchainteknologi. Han mener teknologien blir like viktig for økonomer som teknologer i årene fremover.

 

Leave a comment